Wie zijn we

We stellen ons even voor: Carla Bakker en Elly Krijnen beiden lactatiekundige IBCLC, zijn de gezichten achter BABY&BORST B.V. in Almere. We zijn allebei moeder van drie volwassen kinderen en hebben daarbij zelf de nodige ervaring met borstvoeding opgedaan. 

Carla is begonnen met de lactatiekundige praktijk in 2004. Vanaf 2005 werken Carla en Elly samen in de praktijk en is deze gaandeweg uitgebreid met een winkel, een webwinkel en een opleidingscentrum. Wij zijn beiden gecertificeerd lactatiekundige IBCLC en hebben daarnaast een breed scala aan aanvullende opleidingen gedaan: babymassage, borstmassage, draagdoekconsulent, overgangsconsulent, HUG your baby, bevordering veilige hechting, babygebarentaal en orthomoleculaire therapie.

Carla heeft als achtergrond pedagogiek en kraamzorg, Elly verpleegkunde en onderwijs. Wij vinden het leuk om ouders te begeleiden tijdens de borstvoedingsperiode. Wij gaan daarbij uit van het natuurlijk functioneren van het lichaam, gedrag en reflexen. Ons motto daarbij is; "Niets moet, alles mag", wij geven advies maar geen regels. Op verzoek staan wij u graag bij met onze adviezen, maar de ouders hebben de regie en bepalen wat zij voor hun situatie het beste vinden.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL), de Vereniging Specialisten Borstvoeding en Babybegeleiding (VSBB) en de MBOG waardoor onze consulten door veel zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering vergoed worden.